Η Μεγάλη Νίκη της Χρυσής Αυγής

Μετά από ένα σκληρό, άνισο αλλά και ωραίο αγώνα εναντίον όλων των αντιξοοτήτων που αντιμετώπισε και των προβλημάτων που του δημιούργησε το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ο μεγάλος και ουσιαστικός νικητής των εκλογών. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε πως τηρουμένων των αναλογιών η Χρυσή Αυγή σημείωσε ένα πραγματικό εκλογικό θρίαμβο. Διατήρησε την εκλογική της δύναμη, αύξησε τις βουλευτικές της έδρες, παρέμεινε η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και, κυρίως, απέδειξε πως αποτελεί για τον πατριωτικό χώρο τον νέο πόλο έλξεως εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων ψηφοφόρων οι οποίοι, επιβεβαιώνοντας πως διαθέτουν ένα εκπληκτικό πολιτικό αισθητήριο δεν επηρεάστηκαν από την κυβερνητική προπαγάνδα, αδιαφόρησαν για τους τόνους λάσπης που εκτοξεύτηκαν εναντίον της και επέλεξαν να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για την σωτηρία της πατρίδος στο κόμμα των αγνών και άδολων πατριωτών, το κόμμα των Ελλήνων εθνικιστών.

Εάν αναλογισθεί κάποιος τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη ο εκλογικός αγώνας από την Χρυσή Αυγή, δεν μπορεί παρά να ομολογήσει πως το αποτέλεσμά του συνιστά άθλο ο οποίος υπερβαίνει τα όρια της κοινής λογικής. Ο Αρχηγός και οι περισσότεροι από τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδος στην φυλακή, σε περιορισμό κατ’ οίκον οι υπόλοιποι με απαγόρευση συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα και αρθρώσεως πολιτικού λόγου, αποκλεισμένη από την οφειλομένη προβολή στα ΜΜΕ, στερούμενη παρανόμως της κρατικής επιχορηγήσεως και δεχόμενη απειλές, προπηλακισμούς και προκατάληψη, η Χρυσή Αυγή στάθηκε όρθια , αγωνίσθηκε και νίκησε.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οποιοδήποτε άλλο κόμμα θα είχε συντριβεί και διαλυθεί. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη με την Χρυσή Αυγή. Ο λόγος είναι απλός.

Οι ψηφοφόροι που στήριξαν την Χρυσή Αυγή δεν παρασύρθηκαν, δεν συμβιβάστηκαν δεν ψήφισαν με οργή. Είναι ενσυνείδητοι ψηφοφόροι και με την ψήφο τους έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα πως αρνούνται να αποδεχτούν την καταστροφή της πατρίδος την οποία έχουν προγραμματίσει και υλοποιούν μεθοδικά και με συνέπεια ξένα κέντρα αποφάσεων και τα εγχώρια όργανα τους. Είναι γνήσιοι πατριώτες που δεν συναινούν με την εφαρμοζόμενη γενοκτονία του ελληνικού λαού, των απογόνων των αρχαίων Ελλήνων που δημιούργησαν και μεταλαμπάδευσαν σε όλη την ανθρωπότητα τον πλέον λαμπρό πολιτισμό. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που επισημαίνουν προς κάθε εχθρό και πολέμιο της πίστεως και της πατρίδος και πιστοποιούν πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι φαινόμενο παροδικό, δεν είναι ένας διάττων αστέρας, μία φωτοβολίδα που σύντομα θα σβήσει. Είναι η μόνη γραμμή αμύνης του έθνους. Είναι η πολιτική δύναμη που ήλθε για να παραμείνει στο πολιτικό στερέωμα και να επιτελέσει το έργο που με την ψήφο τους της ανέθεσαν όσοι αγαπούν την Ελλάδα.

Αυτό είναι κατά την γνώμη μου το κυριότερο όφελος που απεκόμισε η Χρυσή Αυγή από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Το γεγονός δηλαδή ότι κατόρθωσε να συγκρατήσει όλους σχεδόν τους ψηφοφόρους της οι οποίοι έχουν εξελιχθεί πλέον σε ένα συμπαγές και ισχυρό σώμα το οποίο δεν κάμπτεται, δεν διασπάται, δεν απογοητεύεται αλλά ανθίσταται, αντέχει, έχει εμμονή στον σκοπό του και ικανοποιείται μόνον όταν επιτύχει τον αντικειμενικό του σκοπό.

Ένα ακόμη όφελος που προέκυψε για την Χρυσή Αυγή, είναι το ότι απέδειξε πως διαθέτει οργάνωση, βάθος, πείσμα και αγωνιστικότητα. Το κενό που δημιούργησε η απουσία του Αρχηγού και των βασικών στελεχών του κόμματος, καλύφθηκε άμεσα και με επιτυχία από τους τέσσερεις βουλευτές του Εθνικού κοινοβουλίου και τους τρεις Ευρωβουλευτές του κόμματος οι οποίοι είχαν το δικαίωμα να εκφωνούν πολιτικό λόγο και στο ελάχιστο χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου που είχαν στην διάθεση τους, όργωσαν στην κυριολεξία σχεδόν όλη την Ελλάδα, ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο, τον ενθάρρυναν και συνέβαλλαν στον αγώνα των κατά τόπους υποψηφίων βουλευτών επιβεβαιώνοντας έτσι τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τους Χρυσαυγήτες και τις Χρυσαυγήτισες.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το ότι η Χρυσή Αυγή απέδειξε πως ένας επιτυχής προεκλογικός αγώνας δεν απαιτεί μεγάλα χρηματικά ποσά. Την στιγμή κατά την οποία τα κόμματα που διέθεταν πακτωλό χρημάτων είτε διελύθησαν είτε δεν πέτυχαν τα αναμενόμενα, η Χρυσή Αυγή κατόρθωσε να ανταποκριθεί με ελάχιστα συγκριτικά χρήματα που προήρχοντο ως επί το πλείστον από τις εισφορές των μελών της.

Τέλος όφελος για την Χρυσή Αυγή είναι ο σεβασμός και η εκτίμηση που κέρδισε μεταξύ των αντιπάλων της αριθμός εκ των οποίων αναγκάσθηκε να αποδεχθεί την ανάγκη για ισότιμη συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Είναι δε βέβαιο πως με την επικείμενη αποφυλάκιση του Αρχηγού και των υπολοίπων στελεχών το κόμμα θα έχει και πάλι την δυνατότητα να λειτουργήσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πολιτικού αγώνα. Συνεπώς, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι και να αισθάνονται δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών. Το κόμμα έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στην πατρίδα και αυτό όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό και κατανοητό. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της και το συνεχώς ογκούμενο κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών έχει να επιτελέσει σημαντικό εθνικό και κοινωνικό έργο. Είναι de facto και de jure η εθνική αντιπολίτευση και ενσαρκώνει τις ελπίδες όλων εκείνων που αγωνιούν για το μέλλον της χώρας. Οφείλει λοιπόν να επιτελέσει με επιτυχία την παραπάνω αποστολή και αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως θα γίνει.

Γεώργιος Επιτήδειος
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή