Η Χρυσή Αυγή στην εκδήλωση των Βορειοηπειρωτικών Σωματείων «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο Στόχαστρο, Όχι άλλη Απάθεια»

Σε εκδήλωση για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή βρέθηκε ο ευρωβουλευτής Στρατηγός Επιτήδειος εκπροσωπώντας τη Χρυσή Αυγή, προσκεκλημένος των Βορειοηπειρωτικών Σωματείων τα οποία και τη διοργάνωσαν.Η εκδήλωση είχε ως στόχο να καταδειχθεί η καταπίεση που υφίσταται η εθνική Ελληνική μειονότητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις της Αλβανίας και να τιμηθεί η Μνήμη του Ήρωα και Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα τον οποίον εκτέλεσε εν ψυχρώ το καθεστώς Ράμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των αλβανικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Αποκορύφωμα του αλβανικού μισελληνισμού η εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές αρχές.

Η παρουσία εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής προκάλεσε θετικά σχόλια από τους παρευρισκομένους και αποδεικνύει την αποδοχή και αναγνώριση της προσφοράς του Εθνικιστικού Κινήματος στον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων εθνικής Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Όπως φάνηκε σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους συμμετέχοντες, αναγνωρίζεται και εκτιμάται η συνεπής στάση της Χρυσής Αυγής και η στήριξη της στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή τόσο στο εθνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει μεγάλο αριθμό παρεμβάσεων για ζητήματα που αφορούν τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά και συνεχή παρουσία σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας.