Χωρίς δασκάλους τα ελληνικά σχολεία στην Παλαιστίνη

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, είναι και ο ορατός πλέον κίνδυνος της πλήρους απαξίωσης των ελληνικών σχολείων (που βρίσκονται υπό την αιγίδα του) στην Παλαιστίνη, καθώς τα περισσότερα υπολειτουργούν, αφού ούτε επαρκές διδακτικό προσωπικό διαθέτουν, ούτε τα απαραίτητα οικονομικά κονδύλια για να συντηρηθούν.

Η έλλειψη ουσιαστικών κινήτρων και οι δύσκολες γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ενδιαφέροντος των Ελλήνων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των κενών θέσεων και έτσι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στους αραβόφωνους μαθητές που φοιτούν σε αυτά είναι πλέον αβέβαιη.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Πατριαρχική Σχολή στο όρος Σιών, αφού με τον καιρό λιγοστεύει όλο και πιο πολύ το ανθρώπινο δυναμικό.

Ερωτάται η Επιτροπή:

  • Τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να συμπαρασταθεί εμπράκτως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και να ενισχύσει την ομαλή λειτουργία των ελληνικών σχολείων στην περιοχή;
  • Μπορεί να προσφέρει κίνητρα σε δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να στελεχώσουν τα συγκεκριμένα σχολεία στα Ιεροσόλυμα;