Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Η Αλβανία δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί την ένταξή της στην ΕΕ

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Έκθεση του 2018 για την Αλβανία.​

Ακολουθεί η ομιλία:​

Κυρία Πρόεδρε, παρά την προσπάθεια της έκθεσης να ωραιοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία, η χώρα αυτή απέχει πολύ από το να πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Δεν εφαρμόζει τις αρχές του κράτους δικαίου και, ως εκ τούτου, παραβιάζει με ωμό τρόπο τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο. Επιπλέον, αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης αποτελεί η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα το 2010 και, πριν από έναν μήνα, του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μάλιστα, οι αλβανικές αρχές έφτασαν στο σημείο να ρωτούν τους γονείς του θανόντος, του δολοφονηθέντος, πού βρήκαν τα χρήματα για να κάνουν την κηδεία του. Τον εξύβρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και, επιπλέον, κάθε βράδυ, για να τρομοκρατήσουν τους συμπατριώτες του, πυροβολούν τη νύχτα και διακόπτουν, άνευ λόγου, για δώδεκα ώρες την ηλεκτροδότηση των μειονοτικών χωριών. Τη στιγμή που επικρατεί μια τέτοια κατάσταση, η Αλβανία δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό πρέπει πάση θυσία να το αποτρέψουμε.