Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Η Αλβανία παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας

Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Έκθεση της Επιτροπής για την Αλβανία.

Ακολουθεί η ομιλία:

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Η απόφαση του Συμβουλίου για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας θα πρέπει να λάβει υπόψη ορισμένες παραμέτρους που αναφέρονται και στην έκθεση, ανέφεραν και οι προλαλήσαντες συνάδελφοι.

Εγώ θα επικεντρώσω το ενδιαφέρον σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι εσωτερικά η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως της ελληνικής μειονότητας η οποία είναι η πολυπληθέστερη μειονότητα της Αλβανίας. Έχουν αναφερθεί εδώ πολλές παραβιάσεις αυτών των δικαιωμάτων και όσον αφορά την καταπάτηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος, την προσπάθεια μειώσεως του μεγέθους της μειονότητας με διάφορες μεθόδους νομικίστικες, γκρέμισμα εκκλησιών, καταπάτηση περιουσιών κυρίως σε περιοχές παραθαλάσσιες και πώληση αυτών των ιδιοκτησιών σε οργανωμένο έγκλημα είτε σε ξένες εταιρείες.

Και το δεύτερο σημείο το οποίο πρέπει να επισημανθεί είναι η τάση που έχει η Αλβανία να έχει επεκτατικές βλέψεις στα γειτονικά κράτη.

Εάν επιλυθούν αυτά τα προβλήματα όλα τα υπόλοιπα, σε κάποια στιγμή θα μπορέσουν να αντιμετωπισθούν και η Αλβανία να γίνει ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.