Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Να κλείσει η πόρτα της ΕΕ για το ασιατικό κράτος της Τουρκίας

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την σημερινή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία – Η κατάσταση στην Αφρίν, Συρία.

Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, η κυρία Mogherini μας είπε πριν από λίγο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ειλικρινής απέναντι στην Τουρκία. Όμως, και η Τουρκία είναι ειλικρινής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση· ανέκαθεν την αντιμετώπιζε ως υποτελή. Απειλεί, εκβιάζει για να πάρει περισσότερες παροχές, αδιαφορεί για τις ευαισθησίες της και συνεχώς απειλεί. Απειλεί να πάρει περισσότερα χρήματα. Απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο με πόλεμο. Απειλεί την Ελλάδα προκειμένου να εκβιάσει την παραχώρηση δεκαοχτώ ελληνικών νησιών. Δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και όλα αυτά συμβαίνουν υπό τα απαθή βλέμματα ή, στην καλύτερη περίπτωση, υπό τα κλαψουρίσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για την εισβολή της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν. Όμως, έχει καταδικάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την εισβολή της Τουρκίας, το 1974, στην Κύπρο; Έχει απαιτήσει να φύγουν τα στρατεύματα από τα κατεχόμενα εδάφη; Έχει απειλήσει, έχει καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι έχει κλείσει η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οριστικά για το -ούτως ή άλλως- ασιατικό αυτό κράτος που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης;