Αποφάσεις Ε.Ε.: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Την περασμένη εβδομάδα καταψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει πολιτικές ομάδες των ευρωσκεπτικιστών και μέλη των μη εγγεγραμμένων κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την υπόθεση των LuxLeaks. Συγκεκριμένα, 461 εκ του συνόλου των 751 ευρωβουλευτών ψήφισαν «κατά» , «υπέρ» τάχθηκαν 101, παρόντες δήλωσαν 88 ενώ οι υπόλοιποι απείχαν της ψηφοφορίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτήν την απόφασή της, αποσιώπησε στην ουσία το σκάνδαλο σύμφωνα με το οποίο το Λουξεμβούργο, επί της πρωθυπουργίας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε μετατραπεί σ’ ένα φορολογικό παράδεισο των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, με τον «προβλεπόμενο» φυσικά γι΄ αυτές τις περιπτώσεις χρηματισμό (μίζα τον λέμε οι εδώ ιθαγενείς) του Γιούνκερ.

Η στάση αυτή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν μπορεί παρά να προκαλέσει προβληματισμό όχι μόνο σε όσους παρακολουθούν από κοντά τα ευρωπαϊκά θέματα αλλά και στον απλό ευρωπαίο πολίτη καθώς τη στιγμή που δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή της στον Γιούνκερ μέσω της εν λόγω αποφάσεως, απαιτεί από τα προς ένταξη κράτη να πατάξουν στις χώρες τους την διαφθορά, προκειμένου να γίνουν μέλη της.

Δεν είναι όμως μόνον αυτό το δείγμα της υποκρισίας των ηγετικών κύκλων της ΕΕ. Χαρακτηριστικό είναι το μείζονος σημασίας ζήτημα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Κροατία, η Ουγγαρία και φυσικά η Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός αλλά και η διεθνής κοινότητα έχουν γίνει μάρτυρες της κατάφορης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αρχηγού, των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο βρίσκονται άδικα και παράνομα στην φυλακή. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι ιδέες διώκονται κι αυτό φαίνεται ολοφάνερα από την ξεκάθαρη πολιτική δίωξη που υφίσταται το κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, έξι βουλευτές και στελέχη του κόμματος είναι φυλακισμένοι διότι μίλησαν για μία Ελλάδα ελεύθερη, εθνικά υπερήφανη και αντάξια του ένδοξου παρελθόντος της. Τα μικροπολιτικά συμφέροντα και οι πολιτικές σκοπιμότητες μην μπορώντας ν’ αντιμετωπίσουν με πολιτικά επιχειρήματα αυτόν τον λόγο προέβησαν στη δημιουργία μίας πρωτοφανούς πολιτικής σκευωρίας εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Η υφιστάμενη ελληνική πολιτική πραγματικότητα είναι γνωστή στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία παρόλα αυτά εμφανίζεται αποστασιοποιημένη από το εν λόγω ζήτημα. Ο στρουθοκαμηλισμός όμως ως τακτική, δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, το τροφοδοτεί και το κάνει ακόμη μεγαλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που όπως φαίνεται εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν διότι αυτό δεν είναι ούτε αποδεκτό ούτε ανεκτό από τους λαούς της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως, οφείλει να εφαρμόσει μία πολιτική δίκαιης και ίσης αντιμετωπίσεως όλων ανεξαιρέτως των θεμάτων προκειμένου να εναρμονιστεί πλήρως με τις φωνές, τις ανησυχίες και τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών. Διαφορετικά θα είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση, απομακρυσμένη από τους πολίτες της. Εμείς πάντως, οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής θα είμαστε εκεί στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου,, μεταφέροντας την φωνή των Ελλήνων και των Ελληνίδων υπενθυμίζοντας το ρόλο που οφείλει αυτό να διαδραματίζει, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας συμφέροντα και αγωνιζόμενοι πάντοτε για την επικράτηση του δικαίου.

Γεώργιος Επιτήδειος

Ευρωβουλευτής

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή