Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου για το Αλβανικό κράτος που κλέβει τις περιουσίες των Ελλήνων των Δρυμάδων Χιμάρας

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικό με την κλοπή των περιουσιών των κατοίκων του χωριού Δρυμάδες Χιμάρας από το Αλβανικό κράτος.
Ακολουθεί η ερώτηση:
Η Αλβανική κυβέρνηση προέβει σε ακύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας 123 ελληνικών οικογενειών στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας. Ενώ οι τίτλοι ιδιοκτησίας εκδόθηκαν το 1994 βάσει του νόμου 7501 τώρα η κυβέρνηση Ράμα τους χαρακτηρίζει παράνομους. Φυσικά η «παρανομία» εντοπίζεται μόνο στους τίτλους ιδιοκτησίας των Ελλήνων γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Αλβανίας επιδιώκει να εξαθλιώσει την ελληνική μειονότητα προκειμένου να εξαναγκάσει τα μέλη της να φύγουν από την χώρα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 11.000 στρέμματα γης χάνουν τους ιδιοκτήτες τους και ότι οι μισές ελληνικές οικογένειες του χωριού θα μείνουν χωρίς περιουσία. Ακόμη χειρότερα, οι περιουσίες αυτές παραχωρούνται σε Αλβανούς, σε εξευτελιστικές τιμές.
Ερωτάται η Επιτροπή:
Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι από τη συγκεκριμένη απόφαση πλήττονται μόνο Έλληνες, η ενέργεια αυτή συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, προτίθεται η ΕΕ να απαιτήσει από την Αλβανία να σεβασθεί την διεθνή νομιμότητα;
Εάν η Αλβανική κυβέρδφρνηση συνεχίσει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο θα διακόψει τις διαδικασίες εντάξεως της χώρας αυτής στην ΕΕ;