Η ΕΕ χτυπά την πολωνική κυβέρνηση και όχι την εθελόδουλη ελληνική, γιατί είναι υπό τον έλεγχο της

Ένα σοβαρό θέμα στο οποίο όμως δεν δόθηκε η απαιτούμενη προβολή είναι η περίπτωση της Πολωνίας. Το θέμα αυτό πρέπει να το προσέξουμε διότι αποτελεί προοίμιο της επιδιώξεως της Νέας Τάξης πραγμάτων να καταργήσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των εθνικών κρατών.

Τον Οκτώβριο 2015 διεξήχθησαν βουλευτικές εκλογές στην Πολωνία που ανέδειξαν ως κυβέρνηση το κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης, το οποίο ακολουθεί εθνικιστική και ευρωσκεπτικιστική πολιτική. Η εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμό στους ηγετικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Έτσι περίμεναν την ευκαιρία να παρέμβουν στα πολιτικά δρώμενα της χώρας ώστε να μην επιτρέψουν στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα της.

Το πρόσχημα βρέθηκε από δύο αποφάσεις που έλαβε η πολωνική κυβέρνηση. Η μία ήταν η αναστολή της εφαρμογής ενός νόμου που ψήφισε λίγες μέρες προ των εκλογών η προηγούμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτόν εάν η θητεία κάποιου από τους 15 δικαστές που συγκροτούν το Συνταγματικό Δικαστήριο, λήξει μετά τις εκλογές, αυτός θα αντικατασταθεί από άλλον που έχει επιλεγεί προ των εκλογών. Εάν αυτό υλοποιείτο και επειδή 5 από τους δικαστές συνταξιοδοτούνται, ουδείς από τους 15 δικαστές θα ήταν της επιλογής της νέας κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα να εγκυμονείται ο κίνδυνος να μην εγκρίνονται κάποιοι από τους νόμους που θα έφερνε προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Η άλλη απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση ήταν η ρύθμιση του τηλεοπτικού χρόνου που θα δίδεται στα κόμματα από τους κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο οποίος μέχρι τώρα κατανέμετο με μεροληπτική πρακτική. Με άλλα λόγια η πολωνική κυβέρνηση προσπάθησε να πατάξει την διαφθορά. Αυτό βεβαίως δεν άρεσε στην ΕΕ, θεώρησε ότι παραβιάζονται οι αρχές του κράτους δικαίου και, για πρώτη φορά στις τόσες δεκαετίες της υπάρξεως της, εφήρμοσε στην Πολωνία το δικαίωμα που παρέχεται από την Συνθήκη της ιδρύσεως της να προβαίνει σε ελέγχους στα κράτη – μέλη, όταν εκτιμά πως αυτά παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου.

Είναι θλιβερό αλλά και απαράδεκτο το φαινόμενο, κάθε φορά κατά την οποία σε κάποιο κράτος μέλος την ΕΕ εκλέγεται ως κυβέρνηση κόμμα το οποίο εφαρμόζει εθνικιστική ή ευρωσκεπτικιστική πολιτική, η ΕΕ, χρησιμοποιώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέσο να διατάζει επείγουσα έρευνα σχετικά με την κατάσταση στην χώρα αυτή. Η πρακτική αυτή εφαρμόσθηκε αρχικά και πρόσφατα στην Ουγγαρία και σήμερα με την Πολωνία. Επιδιώκεται δηλαδή η δημιουργία ενός αποδιοπομπαίου τράγου στον οποίο θα φορτώνονται υπαρκτές και, κυρίως ανύπαρκτες αμαρτίες, προς εκφοβισμό των υπολοίπων κρατών να μην δίνουν την εξουσία σε εθνικιστές.

Δυστυχώς, ορισμένοι κύκλοι της ΕΕ διακατέχονται από μία νοοτροπία επικίνδυνη για την ιδέα αλλά και την πρακτική εφαρμογή της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Την νοοτροπία δηλαδή του παγκόσμιου επικυρίαρχου, ο οποίος επιθυμεί να καταργήσει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και να υποτάξει τους λαούς της Ευρώπης σε μία ιδιότυπη και άκρως επικίνδυνη δουλεία. Την επιλεκτική αυτή νοοτροπία επιδεικνύει η ΕΕ και στην αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος της παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ελλάδας όπου όπως γνωρίζετε από τι πολλές φορές που έχουμε καταγγείλει το θέμα ότι παραβιάσθηκαν κατά τρόπο βάναυσο τα ανθρώπινα δικαιώματα του Αρχηγού, βουλευτών και στελεχών του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής δηλαδή. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όμως δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία. Βλέπετε οι συγκυβερνήσεις τόσο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι της αρεσκείας του. Για τον λόγο αυτό τους επιτρέπει να παρανομούν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μη γίνει πραγματικότητα ο εφιάλτης του παγκόσμιου συστήματος. Η αύξηση δηλαδή της δυνάμεως των Εθνικιστών και των Ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης έχουν αρχίσει να συνέρχονται από τον λήθαργο στον οποίο έχουν περιπέσει εδώ και πολλά χρόνια και ενισχύουν τους πραγματικούς πατριώτες, τους εθνικιστές. Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά την σχετική συζήτηση του θέματος της Πολωνίας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πολλοί Ευρωβουλευτές καταδίκασαν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους που έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να ασκήσει την κυριαρχία του εντός της επικράτειας του. Όμως και όσοι υποστήριξαν την απόφαση της ΕΕ, έδειχναν εμφανώς αμήχανοι και προσπαθούσαν να είναι όσο γινόταν περισσότερο ήπιοι και συγκαταβατικοί, ώστε να μην προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, δεν είναι μακριά ο χρόνος που ο ελληνικός λαός θα δώσει στην Χρυσή Αυγή την εντολή να κυβερνήσει ώστε να προληφθεί η καταστροφή του λαού και της Πατρίδος. Όταν συμβεί αυτό να είσθε βέβαιες και βέβαιοι πως το παγκόσμιο σύστημα δεν θα έχει την πολυτέλεια, αλλά και την δυνατότητα να ασχοληθεί με την «περίπτωση της Ελλάδος».