Κεραυνοί Επιτήδειου για Αβραμόπουλο: Θέλετε να αντικαταστήσετε τις Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την νέα FRONTEX

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζήτησης για την ίδρυση της νέας FRONTEX δηλαδή της, Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Παράλληλα, ο Στρατηγός Επιτήδειος τόνισε την υποκρισία του Επίτροπου Αβραμόπουλου που αν και άνθρωπος που θήτευσε ως υπουργός Άμυνας στο παρελθόν προωθεί την αντικατάσταση των και την ώθηση στην αχρηστία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, το γεγονός ότι ο Στρατηγός Επιτήδειος μίλησε για τους Έλληνες ένστολους και για τις περήφανες Ένοπλες Δυνάμεις ενόχλησε τον Ισπανό Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Aguilar, ο οποίος σε ένα αντιμιλιταριστικό παραλήρημα είπε εμμέσως ότι αυτές καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον νόμο. Φυσικά η αποκατάσταση της αλήθειας ήρθε λίγα δευτερόλεπτα μετά διά στόματος τους Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθεί η παρέμβαση:
Γεώργιος Επιτήδειος: Κυρία Πρόεδρε, ήταν λογικό ότι η αναποτελεσματική, περιορισμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων και αναξιόπιστη Frontex θα αντικαθίστατο κάποια στιγμή από κάποια άλλη δύναμη – Ακτοφυλακή, Συνοριοφυλακή, δεν ξέρω πώς θα τη λένε – η οποία μάλιστα θα παρεμβαίνει όταν το αποφασίζει η ίδια. Θα έχουμε δηλαδή πλήρη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Και ερωτώ: ποια θα είναι αποστολή αυτής της δυνάμεως; Θα εγκαθιστά check-points στην Τουρκία; Θα ελέγχει τα σύνορα της Τουρκίας, ούτως ώστε να μη στέλνει παράνομους μετανάστες προς την Ελλάδα; Θα συλλαμβάνει τους παράνομους διακινητές; Θα εφαρμόζει κανόνες εμπλοκής, δηλαδή θα ρίχνει τρεις πυροβολισμούς στον αέρα και μετά, αν το πλοιάριο συνεχίζει να κινείται, θα βάλλει εναντίον του πλοιαρίου; Εάν δεν τα κάνει αυτά τα πράγματα, για ποιο λόγο να τη συγκροτήσουμε; Εάν τα κάνει, σε τι θα διαφέρει από τις Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών;
Θέλω επίσης να ρωτήσω κάτι τον συμπατριώτη μου, τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο, υπό την πρότερη του ιδιότητα του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδος. Τι θα πείτε κ. Αβραμόπουλε στους λεβέντες του Στρατού Ξηράς που καθημερινά και υπό αντίξοες συνθήκες φρουρούν τα σύνορά μας από τον Έβρο μέχρι την Ήπειρο και τη Μακεδονία μας; Τι θα πείτε στους λεβέντες του Πολεμικού Ναυτικού και του λιμενικού σώματος που θαλασσοδέρνονται για να ελέγχουν τα σύνορα της χώρας; Τι θα πείτε στους αετούς των αιθέρων, τους πιλότους μας που αναχαιτίζουν συνεχώς τους Τούρκους και, αν δεν ήταν ψύχραιμοι, θα είχαν καταρρίψει τη μισή Τουρκική Αεροπορία; Τι θα πείτε στους αστυνομικούς που θυσιάζουν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ασφαλείς; Τέλος, τι θα πείτε στις χήρες και στα ορφανά αυτών των ανθρώπων; Ότι δώσαμε τους άντρες σας και τους πατεράδες σας πειραματόζωα στα χέρια των μαθητευόμενων μάγων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως;
Juan Fernando López Aguilar: Κύριε Επιτήδειε, να σας ρωτήσω. Δεν υπάρχει κάποια αντίφαση μεταξύ του να λυπόμαστε για το γεγονός πως κάποια κράτη – μέλη δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα τους και αντίθετα να παραπονιόμαστε γιατί η ΕΕ προσφέρεται να φυλάξει τα σύνορα μας; Και επίσης, το να μιλάτε για λεβέντες, για Στρατό, για εθνική άμυνα, τι σημαίνει αυτό; Δεν χρειάζεται δηλαδή ένα Ευρωπαϊκό Όργανο που να υπόκειται στον Ευρωπαϊκό νόμο και στα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου που να φυλάσσουν τα σύνορα αυτά κύριε Επιτήδειε;
Γεώργιος Επιτήδειος: Κύριε Aguilar, δεν υπάρχει προφανώς αντίφαση, διότι κάθε κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τα σύνορά του και αυτό μπορεί να γίνει και για την πατρίδα μου την Ελλάδα αλλά και για όλες τις χώρες, εάν επιτραπεί στις ένοπλες δυνάμεις των χωρών αυτών να φρουρούν τα σύνορά τους, όπως ξέρουν και όπως έχουν εκπαιδευτεί να το πράττουν. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αντίφαση. Δεν χρειάζεται να έχουμε μια Ακτοφυλακή ή Συνοριοφυλακή Ευρωπαϊκή. Αυτή θα είναι εντελώς αναξιόπιστη και εντελώς εκτός πνεύματος οποιασδήποτε αποστολής.