Τρία δισεκατομμύρια ευρώ έχει κοστίσει μέχρι τώρα η μεταναστευτική κρίση στην Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις από την μεταναστευτική κρίση.


Ακολουθεί η ερώτηση:
Την στιγμή κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια Ευρώ την Τουρκία για να συνεχίζει αυτή, παράνομα, την μαζική προώθηση μεταναστών στα Ελληνικά νησιά αδιαφορεί για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει στην Ελλάδα η απαράδεκτη τουρκική στάση που θίγει και την ίδια την Ένωση.
Μέχρι τώρα, μόνο, από την εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης έχουν δαπανηθεί 2,7 δισεκατομμύρια Ευρώ. Η ανάθεση στις Ένοπλες Δυνάμεις της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, της περισυλλογής μεταναστών αλλά και της σίτισης και στέγασής τους στα νησιά και τα αστικά κέντρα της ενδοχώρας θα εξακολουθήσει να επιβαρύνει τους οικονομικά ρημαγμένους Έλληνες πολίτες αλλά και να καταστρέφει ολοσχερώς την ελληνική οικονομία.
Ερωτάται η Επιτροπή:
Σκοπεύει να αποζημιώσει την Ελληνική Δημοκρατία για τις οικονομικές ζημιές που προκάλεσε η αποτυχημένη πολιτική της για το μεταναστευτικό;
Θα απαιτήσει η ΕΕ από την Τουρκία να παύσει αυτή να την υποτιμά και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει;
Εάν η Τουρκία συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, θα σταματήσει η ΕΕ να την χρηματοδοτεί;