Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

katsifas

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ακολουθεί η ερώτηση:

Μετά την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα την 12η Αυγούστου 2010 οι Δυνάμεις Ασφαλείας της Αλβανίας δολοφόνησαν ένα ακόμα ένα μέλος της Ελληνικής Μειονότητας., τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Παρά το γεγονός ότι ο δολοφονηθείς ουδέποτε είχε παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, για να δικαιολογήσει προφανώς το έγκλημα, δήλωσε: «Έφυγε ένας ψυχοπαθής εξτρεμιστής».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δολοφονία του Κατσίκα αποσκοπεί στην τρομοκράτηση της ελληνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου η οποία είναι η πολυπληθέστερη όλων των μειονοτήτων που κατοικούν στην Αλβανία και αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της καταπιέσεως της, και της καταπατήσεως των δικαιωμάτων της. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την διαφθορά που επικρατεί στην χώρα, και τις επεκτατικές βλέψεις που εκφράζει η Αλβανία εναντίον όλων των γειτονικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποδεικνύει ότι, η Αλβανία δεν πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής της στις συζητήσεις για την ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα;

Προτίθεται να αναβάλει επ’ αόριστον την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ;

Επιθυμεί να εντάξει στην ΕΕ μία χώρα που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με κίνδυνο αυτά να γίνουν και προβλήματα της ΕΕ;