Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Να διακοπούν άμεσα οι ενταξιακές σχέσεις της ΕΕ με την Αλβανία

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως της ετήσιας έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία ανά τον κόσμο το 2017 και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί του θέματος.​

Ακολουθεί η ομιλία:​

Κύριε Πρόεδρε, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναλάβει τη δέσμευση να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο στο εσωτερικό της όσο και στις σχέσεις της με τρίτες χώρες. Κατά μείζονα λόγο πρέπει να ενδιαφέρεται για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μία χώρα η οποία επιδιώκει να γίνει μέλος της.

Αναφέρομαι στην Αλβανία, η οποία καταπιέζει κατά τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας που κατοικεί στη χώρα. Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της μειονότητας εκ πεποιθήσεως είναι νομοταγή, υφίστανται μία άνευ προηγουμένου τρομοκρατία, καταπίεση και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Η αλβανική κυβέρνηση καταστρέφει ορθόδοξους ναούς, υφαρπάζει με νομικίστικες μεθόδους τις περιουσίας των ελλήνων μειονοτικών, απαγορεύει τη διδασκαλία και την ομιλία της ελληνικής γλώσσας.

Το 2010 ανέχθηκε τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα και την 28η Οκτωβρίου δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Οφείλει, κυρία Mogherini, η Ευρωπαϊκή Ένωση να διακόψει άμεσα τις ενταξιακές σχέσεις με την Αλβανία και να επιβάλει στον κ. Ράμα να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.