Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Ανέκδοτο οι απειλές της ΕΕ για διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκιάς

Παρέμβαση στην συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για Έκθεση της Επιτροπής για την Τουρκία για το 2018.

Ακολουθεί η ομιλία:

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Χιλιάδες εργατοώρες έχουν δαπανηθεί ούτως ώστε να συντάσσουμε εκθέσεις σχετικά με το τι συμβαίνει στην Τουρκία, τι πρέπει να κάνει η Τουρκία για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο μηδενικό.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ηγετικός κύκλος τη Ευρωπαϊκής Ενώσεως αντιμετωπίζει το θέμα της Τουρκίας με μεγάλη υποκρισία. Γνωρίζει ότι η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της. Γνωρίζει ότι η χρησιμοποιεί την βία είτε απροκάλυπτα είτε και καλυμμένα στις σχέσεις με τις υπόλοιπες χώρες. Γνωρίζει ότι απειλεί την Ελλάδα, δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν και παρόλα αυτά θέλει να δίνει χρήματα και εξακολουθεί να δίνει χρήματα στην Τουρκία, ανέχεται τους εκβιασμούς της Τουρκίας και εμμένει στο να την εντάξει με κάθε τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά το γεγονός ότι η Τουρκιά μόνο Ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι.

Κατά τα λοιπά συζητούμε για αναμόρφωση της τελωνειακής ενώσεως, να καταργήσουμε τους περιορισμούς για την έκδοση βίζας και το κυριότερο το πιο ουτοπικό ότι θα δίνουμε χρήματα στην Τουρκία και αυτά θα πηγαίνουν στην κοινωνία των εθνών. Μα η Τουρκία είναι μία δικτατορική χώρα υπό δημοκρατικό μανδύα. Ποιος πιστεύει ότι τα χρήματα τα οποία θα δοθούν για τους πολίτες της Τουρκίας θα καταλήξουν σε αυτούς και δεν θα τα υφαρπάξει ο Ερντογάν.

Για όλα αυτά θεωρώ ότι η απειλή για διακοπή των συζητήσεων για την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας είναι ένα σύντομο ανέκδοτο. Ευχαριστώ.