Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Οι ΗΠΑ έκαναν το αυτονόητο, ελέγχουν τις ροές των μεταναστών

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως σχετικά με το καραβάνι μεταναστών από την Κεντρική Αμερική στα μεξικανικά σύνορα.​

Ακολουθεί η ομιλία: ​

Κυρία Πρόεδρε, όπως όλοι γνωρίζουμε, τον προηγούμενο μήνα ένα καραβάνι περίπου εφτά χιλιάδων μεταναστών, ξεκινώντας από την Ονδούρα, έφτασε τελικά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνθήκες διαβίωσης στα κράτη της Κεντρικής Αμερικής, όπως και σε πολλά άλλα κράτη, δεν είναι οι καταλληλότερες.

Πλην όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι κάτοικοι των χωρών αυτών πρέπει να φεύγουν μαζικά και, υπό μορφή εισβολής, να προσπαθούν να εισέλθουν στην πλησιέστερη ευημερούσα χώρα. Συμβαίνει κάτι ανάλογο δηλαδή με τις μεταναστευτικές ροές που δεχόμαστε και εμείς στην Ευρώπη. Όμως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε το αυτονόητο: έλεγξε τα σύνορά της -σε αντίθεση με εμάς- και ελέγχει τις ροές των μεταναστών αυτών.

Εάν πραγματικά ενδιαφερόμαστε -πέραν από τον υποκριτικό ανθρωπισμό της Αριστεράς- για τους ανθρώπους αυτούς, θα πρέπει να συνεργαστούμε για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης στην ίδια τους τη χώρα. Να ζήσουν και να ευημερήσουν εκεί και όχι να φεύγουν προς άλλες χώρες.